10 voordelen

• 1Zelf

Kinderen kunnen met hun groepje zelf lekker hard aan het werk en daar genieten ze van.

• 2Eigenaarschap

Kinderen voelen zich eigenaar en nemen initiatieven. De leraar hoeft hen niet steeds te activeren.

• 3Houvast

Duidelijke stappen, zicht op het werkproces. Dat geeft leraren houvast in hun begeleiding.

• 4Vertrouwen

Kinderen laten zien dat ze meer zelf kunnen. Dat geeft vertrouwen en zelfvertrouwen.

• 5Grip

Kinderen krijgen grip op het thema of project. Ze kennen einddoel en tussendoelen en werken daar stap voor stap heen.

• 6Creativiteit

Scrum daagt kinderen uit om hun creativiteit in te zetten voor een gezamenlijk einddoel.

• 7Plezier

Kinderen vinden het leuk om de post-its te verhangen en hun vorderingen te zien, dat maakt enthousiast.

• 8Vaardigheden

Als vanzelf leren kinderen belangrijke 21st Century skills: samenwerken, communiceren, reflecteren.

• 9Differentiatie

Natuurlijke differentiatie in tempo en leervoorkeuren, ook bij hoogbegaafden.

• 10Voortgezet onderwijs

Voorbereiding op het samenwerkend leren in het VO (waar al veel wordt gescrumd).