Vives: Scrum in het Onderwijs

Scrum in het onderwijs? Natuurlijk.

Vives wijdt er een artikel aan: Waarom je Scrum ook kunt inzetten in het onderwijs (sep 2018).

Lees het pdfartikel.

De impact van Agile op jongeren

Op 11 oktober as. organiseert het Agile Consortium Nederland haar jaarcongres op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Het thema is 'De impact van Agile' en het evenement biedt een uitnodigend programma met bekende keynote sprekers, leerzame parallelsessies en terugkoppelingen uit de diverse werkgroepen.

Ellen Reehorst en Susan Saris, beide programmaleider en trainer bij Scrum@School, geven een workshop met als onderwerp: 'Van school met een Agile mindset – de impact van Agile op jongeren'. Hun workshop gaat over vragen als: - Hoe werkt Scrum@school en wat zijn de belangrijke verschillen met Scrum? - Wat levert het extra op, naast de al bekende opbrengsten van Agile werken? - Wat zijn de benefits voor het bedrijfsleven? - Wat is het belang van een Agile mindset voor jongeren?

Ledenkorting voor onze cursisten en bij Scrum@school betrokken schoolleiders. Vink bij inschrijving 'lid van Scrum@school' aan.

Certificering behaald!

Susan Saris, vennoot en trainer bij Scrum@school, behaalde het Agile Master certificaat. Dat is in Nederland nog maar weinig mensen gelukt. We zijn dan ook trots op ons Scrum kanon! Het Agile Master Certificaat is de hoogste trap in de certificering van het Agile Consortium.

Speciaal voor docenten heeft Scrum@school samen met het Agile Consortium de Agile Certificering Onderwijs ontwikkeld. heeft. Negen docenten behaalden dit voorjaar het Agile Foundation Onderwijs Certificaat. Daarmee bewezen ze dat Scrum@school goed te begrijpen. Zeven docenten mogen zich ook al Agile Practioner Onderwijs noemen, omdat ze hebben aangetoond met Scrum@school diepgaand leren en persoonlijke ontwikkeling te kunnen realiseren.

Meer info over Agile certificering algemeen en voor het onderwijs op www.certifytosinspire

Team Ubbo Emmius & Scrum vlogs

We zijn trots dat we sponsor mogen zijn van het allerjongste team dat deelneemt aan de Shell Ecomarathon: Team Ubbo Emmius 2018. Technasium leerlingen uit Stadskanaal bouwen een zo duurzaam mogelijke auto en regelen zelf de financiering, de publiciteit en de reis. In juli willen ze het in Londen opnemen tegen teams van Technische Universiteiten uit allerlei landen. Scrum Master Joyce, die ook de coureur zal zijn: 'We hebben Scrum echt nodig om overzicht te houden in dit complexe project.'

Gaan ze alle tests voor Londen halen? Lukt het om de auto aan de start en aan de finish te krijgen? Volg het team via hun korte vlogs waarin ze telkens ook een aspect van Scrum belichten.