Team Ubbo Emmius & Scrum vlogs

We zijn trots dat we sponsor mogen zijn van het allerjongste team dat deelneemt aan de Shell Ecomarathon: Team Ubbo Emmius 2018. Technasium leerlingen uit Stadskanaal bouwen een zo duurzaam mogelijke auto en regelen zelf de financiering, de publiciteit en de reis. In juli willen ze het in Londen opnemen tegen teams van Technische Universiteiten uit allerlei landen. Scrum Master Joyce, die ook de coureur zal zijn: 'We hebben Scrum echt nodig om overzicht te houden in dit complexe project.'

Gaan ze alle tests voor Londen halen? Lukt het om de auto aan de start en aan de finish te krijgen? Volg het team via hun korte vlogs waarin ze telkens ook een aspect van Scrum belichten.

See you at BETT in London?

January 24 - 27 2018 you could have met us, together with our English partners, at BETT in London.In our stand we had a lot of inspiring conversations with teachers and schoolleaders from all over the world. Visitors found it inspiring to find powerful didactics among all technical gadgets and robotics. A special thank to Joyce Tunnissen (16), who joined our team at BETT. Joyce is Scrum Master of a Technasium team at her school (Ubbo Emmius Stadskanaal, NL) and an enthusiastic Scrum@school ambassador.

Interested? Join our international pdfSummer School

Scrum@school in UK

We proudly present our new partners in England: Fabiana Cardezo and Melvyn Bulkes. As Agile consultant and coach, they assist companies 'to drive themselve into the Agile way'. Fabiana: 'I am also an Agile mum, so I want to contribute to Agile schools.'

We have signed a partnership agreement to explore how we can make young people in England benefit from Scrum@school. As a concrete first step, we will have a stand together at the BETT (London 24 - 27 January).

Felicitaties voor ROC van Twente

ROC van Twente Hengelo maakte een filmpje over de opbrengsten van Scrum@school in de opleidingen tandarts-, dokters- en apothekersassistenten. Studenten werken het grootste deel van de week met Scrum aan praktijkgerichte projecten en weten precies uit te leggen wat hen dit oplevert. Ook docenten en stagebedrijven zijn enthousiast: studenten werken beter samen, nemen hun verantwoordelijkheid en weten inhoudelijk veel. We feliciteren ROC van Twente met deze prachtige resultaten!

De opleiding heeft de implementatie van Scrum zorgvuldig aangepakt. Een ontwikkelgroep schreef 'backlogs' en het team volgde een training. Regelmatig overleg en lesbezoeken zorgden voor een permanente verbeterstand.

Disclaimer: dit filmpje is door ROC van Twente gemaakt, zonder dat Scrum@school ervan wist.