Hanze Hogeschool Groningen

In het HBO staat altijd de toekomstige beroepstaak centraal bij het leren. Elk kwartaal voeren studenten een project uit in groepen en sinds wij Scrumatschool gebruiken merken we dat projectwerk door studenten veel meer gestructureerd wordt aangepakt: de planning is beter, de taken worden beter verdeeld en de studenten leren beter samen. Ook voor docenten biedt Scrumatschool perfecte methodiek om het aanbod van theorie en vaardigheden en de projecten te structureren. Teacher: “Working with Scrum makes the classroom bustle with energy”. De methodiek past bij onze onderwijsvisie: de student is een aankomende jonge professional en moet leren zelfstandig in een team het werk te plannen en uit te voeren. Bovendien is het werkveld enthousiast over het feit dat onze studenten de Scrum methode aanleren. Kortom: een win-win-win situatie voor student, docent en werkveld.
Drs. R.G. (Rose) Kempen, programma manager School for Communication, Media and IT

meisje met gele briefjes