Scrum vermindert zorgvraag

D'Drive van Friesland College Heerenveen laat studenten scrummen binnen Media, Games en IT. Opleidingsmanager Eline de Koning is enthousiast over de opbrengsten: 'Onze zorgmedewerkers vertellen dat Scrum onze studenten enorm helpt bij het plannen van hun werk. Er komen minder studenten bij hen terecht voor 1 op 1 begeleiding bij planningsproblemen. En dat is mooi, want eigenlijk was dat dweilen met de kraan open.' Binnenkort start binnen D'Drive de volgende groep docenten met de basistraining.

To Scrum or not to Scrum

In 2016 ontwierp een ontwikkelteam van de Hogeschool Arnhem - Nijmegen (HAN) een nieuwe deeltijdopleiding Opleidingskunde. Docenten en studenten vormden een Scrumteam en Scrumden zich een weg door deze pittige klus. Een training van Scrum@school bereidde hen daar op voor. Lees hun ervaringen met Scrum in de blog van Petra Peeters.

Ondernemerschap Drenthe College

Door te werken met Scrum@school hebben studenten meer structuur in hun groepswerk. Daarnaast is het verantwoordelijkheidsgevoel van de individuele student groter. De kwaliteit van het opgeleverde werk is hoger en … er is vooral meer plezier.
Bert Stoffers, docent Ondernemerschap Drenthe College

transparant 300x600